Dubbelmoral, hyckleri eller bara mänsklig?

 
 
Vi källsorterar järnet. Nu har vi även fått den bruna tunnan och mår bra av nästa källsorteringsbidrag samtidigt som vi pinsamt konstarerar hur mycket ätbart vi slänger.
 
Jag älskar att shoppa, eller älskade kanske jag ska säga. En tröja, en kavaj eller ett par skor jag behöver. Sa jag behöver? Jag behöver ingenting. Så därför renar jag mitt shoppingsamvete med att se till att allt "gammalt" (hrmpf...!) kommer till användning igen. 
 
Jag är glad över trängselskatten i Göteborg. Ta inte bort den! Den har ju minskat bilkörandet och förhoppningsvis fått fler att åka det kommunalt gröna. Men inte vi. Vi har två bilar och betalar glatt trängselskatten, för hur skulle vi annars lösa hämtning, lämning och jobb?
 
Jag får ont i magen när jag lyssnar på Morgonpasset i P3 och Karin Åström från Naturskyddsföreningen som svarar på frågan hur länge jordens resurser räcker i den takt vi nu konsumerar dem: "Varför ser vi inte till att leva MED jorden och leva på räntan. Just nu lever vi på och minskar kapitalet." Hon säger även att vi i västvärlden inte kan skylla på utvecklingen och missutnyttjandet i u-länderna, det är vi som är utbildade och har kunskapen och förutsättningarna som ska driva förändringen. Ont i magen. Ändå lever jag som jag gör. 
 
Dubbelmoral, hyckleri eller bara mänsklig? Fr o m nu ska jag anstränga mig lite till. Som Karin sa: "Hur stor uppoffring är det EGENTLIGEN att inte äta jätteräkor?"